martes, 10 de septiembre de 2013

Catalunya, què vol dir

Catalunya, qual es el seu origen i el seu significat?

L'imatge que veus a la teva esquerra és la nostre senyera, és a dir, la nostre "bandera".
És vella, té molts anys. Encara no es va cumplir l'any 1000 i ja era amb nosaltres.. L'espanyola és molt més nova.

Els catalans existim com a catalans des d'abans del 800. Per què som així?

La nostre independència va morir el 11 de setembre de 1714. Felip V va guanyar la "guerra" de successió. Per poder guanyar aquesta "guerra" li va regalar al seu familiar, el rei de França, tota la part nord de Catalunya, excepte Llívia per no tenir mes problemes.
La segona ciutat més important de Catalunya, Perpinyà, va estar regalada al Borbò de França. Perpinyà i tot el territori nord de Catalunya..

Nosaltres som gent diferent. Lluitem. "Guerra" no existeix en el nostre vocabulari, quan parlem de quelcom violent en diguem "Lluita" que vol dir "Lucha" en castellà. Som gent pacífica.

Som i ens sentim un poble, ens sentim una nació i volem ser un estat. Volem ser els qui deixideixen del nostre destí.

Segurament molta gent espanyola no entén res del significat de poble i nació. Em donen una mica de tristor. No tenen aquest punt que tenim nosaltres. Espero, sincerament, que ho aprenguin i el prenguin com a seu per la seva identitat.

Estem farts, els catalans, del maltractament de cara a nosaltres. No sols els catalans de "x" generació, jo no ho soc, jo soc fill de catalana y de andalús. El maltractament ha estat a tots els que vivim i treballem a Catalunya.Els catalans som tots els que estem a Catalunya i la fem una mica millor.

El senyor de Múrcia i la senyora d'Albacete tanbé están farts. Farts dels menyspreu. Farts de pagar més que ningú, de ésser, a més, menyspreuats per insolidaris i, de vegades, menyspreuats pels seus quan s'en van de vacances al seu poble. Son "els catalans". "Mala gent"

No ens agrada res d'això. Tampoc ens agrada que odiïn la nostre llengua quan nosaltres tenim al castellà com una llengua important i els nostres fills tenen d'ella un coneixement més alt que la media espanyola.

Jo tinc 50 anys. Segurament tinc algunes faltes d'ortografia en català. No estic usant cap mena de corrector informàtic, no m'agrada ni en català ni en castellà.

L'història de Catalunya..., l'he tingut que aprendre jo sol!

M'agrada l'història, molt!.Tota, la que sigui, la catalana. l'egipcia, la grega, tota, sensa cap diferència.

No puc soportar que hi hagi gent que digui que els catalans no tenim història que Espanya té més de 5 segles, que Catalunya no ha estat mai independent. Tot és absolutament fals, és mentida.

Es un insult a la meva inteligència, al meu poble, al meu pais i, espero de tot cor, per tot això, que els catalans siguem un estat independent. Tenim tot el dret a ser nosaltres mateixos, a definir i crear el nostre destí. Si ens equivoquem o acertem..., és cosa nostre!

Per tot això i molt més que és molt extens d'explicar, per tot això és que espero, de tot cor, que en un futur pròxim els catalans, la gent que hi viu a catalunya i vol sentirse del nostre equip, pugui tenir la llibertat de decidir el seu futur i traballar com un equip en el benestar de tothom..

Nosaltres, els catalans, la gent que estem a Catalunya, tenim la força de fer-ho.

No en tenim cap dubte i això...., això és la nostre força.

No hay comentarios:

Publicar un comentario